Zeilrace in zwaar weer

Off-to-the-start-line-lwTerwijl ik zoals elk jaar weer met mijn gehele familie kerstmis vier in Diever, speelt zich aan de andere kant van de wereld iets totaal anders af. Daar zeilt Gijs met zijn schip Kings’ Legend de Sydney to Hobart Yacht Race, een zeilwedstrijd over een afstand van 1170 km, zo’n 630 zeemijl. Ook al is het daar zomer – zoals je kunt zien op de foto die bij de start is genomen – toch maken zuidelijk zeestormen de race koud en ruig. Gisteren zat het schip in zwaar weer. Gijs’ vriendin Femke appte me voor het naar bed gaan dat ze de storm hebben overleefd, het heeft alleen één zeil gekost. Soms probeer ik me voor te stellen in welke omstandigheden de mannen daar nu verkeren. Bij voorkeur tijdens het eten van weer een heerlijk hapje, een lekker glaasje, of bij het omslaan van een pagina van mijn boek. Kerstmis 2015 krijg door deze bizarre tegenstelling een heel bijzonder randje. Kijk voor het laatste nieuws op de site van Kings’ Legend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *