In de jury van de BookSpot Lezersprijs 2018

De afgelopen weken heeft m’n leven een andere wending gekregen. Ik plaats van dat telefoon en iPad steeds mijn aandacht opeisten, heb ik deze drie boeken gelezen. Ik had me beschikbaar gesteld voor de lezersjury van de BookSpot Literatuurprijs 2018, en werd aangenomen!

De boeken namen me mee naar de vorige eeuw. Ik heb veel geleerd over Cor van Eesteren en de danseres Steffa Wine en de geschiedenis van Rusland. Ook gesmuld van hoe het leven eruit kan zien in een Twents dorp aan de grens met Duitsland. BookSpot: ik ben jullie dankbaar voor deze hernieuwde kennismaking met de literatuur. Er is niets heerlijker dan een goed boek, zo heb ik ervaren.

Vanmiddag komt de jury bij elkaar om te beslissen wie van deze drie boeken onze favoriet is. De auteur wint € 10.000! De uitslag wordt vanmiddag bekend gemaakt tijdens het tv-programma ‘5 Uur Live‘ op RTL 4. Gaat dat zien!

Nagekomen bericht

Wat jammer dat de lezersprijs niet naar Pieter Waterdrinker is gegaan. In plaats daarvan won Tommy Wieringa hem. Ik heb wel enorm genoten van dit jurylidmaatschap. Na de uitzending heb ik de boeken laten signeren en ging ik ook nog even met mijn held op de foto. Dat dan weer wel!

2 reacties op “In de jury van de BookSpot Lezersprijs 2018

  1. Karel schreef:

    Weet je al op welk boek jij gaat stemmen?

  2. Anna Groot schreef:

    Jazeker, op Pieter Waterdrinker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *