Genieten in Kaats Mini Museum

Mijn vriendin Kaat Suringa heeft in haar huis een Mini Museum gevestigd. Een ontzettend leuk project, dat ze ook nog eens op een originele manier heeft aangepakt.

Het plan: haar werk tentoonstellen in twee wandjes in het trappenhuis in haar huis. Bij elkaar ongeveer 4 m2, meer is het niet.

Fondsen werven

En zoals dat tegenwoordig gaat heeft Kaat fondsen geworven onder winkeliers in haar buurt Utrecht Oost. Zo doneerde de verfspecialist verf voor de trap, van een woonwinkel kreeg ze het koord waarachter mensen de kunst kunnen bewonderen. De kaasboer kwam door met heerlijke hapjes voor de opening, en een modezaak gaf Kaat een prachtige blouse, die ze kon dragen tijdens de opening. Zelf maakte ik foto’s en hielp haar met teksten. Op haar site vind je alle donateurs.

Lint doorknippen

Kaat vroeg onze burgemeester Jan van Zanen om de opening te verrichten. Hij kon jammer genoeg niet, evenals onze wethouder van Cultuur. Maar uiteindelijk knipte acteur Hans Hoes het lint door. Aanwezig waren enkele goede vrienden en een deel van de donateurs. Een select en erg vriendelijk gezelschap. Wat een warm samenzijn!

Persbericht

De volgende dag stuurde ik Kaat foto’s van de opening. Voortvarend als zij was ging er de volgende dag weer een persbericht uit. Wie schetste mijn verbazing toen ik op dinsdagochtend de krant opensloeg: Kaat levensgroot op de voorpagina van het Utrechtse regiokatern, en een groot artikel, op pagina 3!

Het AD stond op maandagochtend drie man sterk bij haar op stoep. Een redacteur, fotograaf Angelieke de Jonge (waar ik echt fan van ben) en een videoman. “Een droom kwam uit”, vertelde Kaat later.

Lees hieronder het hele artikel, en breng vooral een keer een bezoekje aan Kaat en haar MiMu op zondagmiddag tussen 15 en 17 uur. Echt de moeite waard!

Bij de foto helemaal bovenaan:

Hans Hoes houdt een inspirerend inleidend verhaal over Kaats schilderkunst. v.l.n.r: Hans Hoes, Rhodé Bouter, Kaat Suringa.

 

2 reacties op “Genieten in Kaats Mini Museum

  1. Gerda schreef:

    Wat een geweldig idee! Eigenlijk is wat Kaat doet een levend schilderij. Levenskunst van hoge kwaliteit. Het straalt, er zit beweging in en het geeft energie. Zij heeft de wereld wat te bieden. Wat je met een trapwand wel niet in beweging kunt zetten.

  2. Anna Groot schreef:

    Dankjewel Gerda voor dit grote compliment! Je hebt helemaal gelijk, Kaat heeft de wereld veel te bieden. Het is een prachtvrouw!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *