Mijn eerste expositie

postmortemVanaf 2008 ben ik uitvaartfotograaf. Met veel liefde en passie leg ik het afscheid van dierbaren vast. Nu zijn er voor het eerst drie foto’s van mij te zien in het Nederlands Uitvaartmuseum Tot Zover. Ze zijn onderdeel van de expositie ‘Post Mortem – foto’s vol liefde en verdriet’. Getoond worden onder andere 185 historische post-mortemfoto’s van de Britse verzamelaar Paul Frecker uit de periode 1860-1920.

Daarnaast laat de expositie ook foto’s zien die de laatste jaren door uitvaartfotografen zijn gemaakt. Hier hangen mijn foto’s. De meest in het oog lopende is een prachtig groepsportret van een overleden vader tussen zijn hele familie. Zijn vrouw, drie dochters met hun man en kinderen staan om hem heen, vier handen houden hem vast. Een heel bijzonder beeld. Het komt niet vaak voor dat ik de overledene mag fotograferen, voordat de kist gesloten wordt. Ik vind het geweldig dat de familie toestemming heeft gegeven voor het tentoonstellen van deze foto’s. Ik kan ze niet op internet laten zien, jullie zullen dus zelf moeten gaan kijken.

De expositie is van 2 november 2015 t/m 10 april 2016 te zien in Museum Tot Zover, gevestigd op begraafplaats De Nieuwe Ooster, Kruislaan 126, 1097 GA Amsterdam.
Meer informatie over dit mooie beroep: www.fotosvaneenuitvaart.nl.

 

2 reacties op “Mijn eerste expositie

  1. Peter van Steen schreef:

    Fantastisch Anna, van harte gefeliciteerd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *