Genieten met de Ochtend van 4

Radio maken is een bijzondere tak van sport. Ik woonde vanochtend een live-uitzending van de Ochtend van 4 bij. Vanuit een grote bus op de Utrechtse Mariaplaats presenteerde Margriet Vroomans dit leuke dagelijkse ochtendprogramma. Deze uitzending vormde het begin van de jaarlijkse Hart & Ziel stemweek.

Hier interviewt Margriet NS-directeur Roger van Boxtel. Samen bespreken ze het nieuws dat in de ochtendkranten staat. Intussen gebeurde er van alles in en rondom de bus. Wat een mierennest, maar het leuke is: de luisteraar merkt er niets van! Dus terwijl een stuk van Beethoven werd gedraaid – iedereen blij, het duurde wel 10 minuten – deed accordeonist Vincent van Amsterdam midden in de bus en uitgebreide soundcheck. En terwijl buiten NS-directeur Roger van Boxtel het startsein gaf voor deze week op een conducteursfluitje, waren achter hem de musici van Fuse hun instrumenten aan het uitpakken.

Intussen blijft de redactie haar ogen en oren goed open houden en ontdekt twee leuke studenten die zojuist terugkeren van een avondje uit. Zij zijn een van de eersten die hun stem uitbrengen.

Ook Jos Stelling brengt een bezoek en vertelt over muziek in relatie tot film, gevolgd door de grimmige balletmuziek ‘Faust’ van Gounod.

Meer foto’s vind je in m’n fotoalbum.

1 Reactie op “Genieten met de Ochtend van 4

  1. Marielle van Kilsdonk schreef:

    Wat een leuke blog Anna, en wat een mooie foto’s!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *